Borgringen

borgringenEen borgring, ook wel zekeringsring genoemd, kunt u terugvinden in tal van constructies. Een dergelijke ring wordt ingezet om te voorkomen dat moeren los raken, bijvoorbeeld als gevolg van trillingen. Bufab Flos is leverancier van kleine technische componenten en levert graag borgringen voor uw productoplossing.

Verende werking en extra wrijving

Anders dan bij ‘normale’ ringen, zijn borgringen niet plat en glad. Zo zijn gekartelde borgringen bijvoorbeeld voorzien van kartels. Deze kartels zorgen voor een verende werking en extra wrijving onder de moer. Dit voorkomt dat een bout losdraait. Naast kartels, kan een borgring ook voorzien zijn van een driehoekige of ronde schroefdraad om wrijving te genereren en zo losdraaien te voorkomen. Borgringen worden voornamelijk gebruikt bij korte schroeven waarbij de schroef in de lengte wordt belast.

Variaties in borgringen

De borgring is verkrijgbaar in oneindig veel verschillende variaties, verkrijgbaar in diverse materiaalsoorten en met uiteenlopende oppervlaktebehandelingen. De meeste ringen die wij leveren zijn van (roestvrij) staal, maar ook messing behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. Daarnaast kunnen de schroeven worden voorzien van de gewenste oppervlaktebehandeling; galvaniseren, verchromen, vernikkelen, alles is mogelijk.

Borgring prijstechnische vaak interessante oplossing

Er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat schroeven losdraaien als gevolg van trillingen. De borgring is er daar één van en doorgaans ook de oplossing die prijstechnisch het meest interessant is. Of een borgring ook voor uw product de juiste oplossing is bekijken wij graag samen met u. Met onze diepgaande technische kennis voor maatwerk productoplossingen zorgen wij ervoor dat de uiteindelijk oplossing optimaal op u is toegesneden.

Contact

Heeft u borgringen nodig voor uw productoplossing? Bent u benieuwd of u het losdraaien van schroeven het best kunt voorkomen met dit component? Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!