Chemische verankering

Chemische verankeringChemische verankering wordt toegepast wanneer er sprake is van grote trek- of schuifkrachten. Voornamelijk in de bouw is het een veelgebruikte bevestigingsmethode, bijvoorbeeld voor het bevestigen van een muurplaat aan een vloer van cellenbeton. Wanneer dit soort zware elementen aan elkaar moeten worden bevestigd, is mechanische verankering vaak niet toereikend.

Hoge belastbaarheid chemische verankering biedt vele voordelen

Bij het chemisch verankeren van producten wordt er gebruik gemaakt van een substantie die uithardt, waardoor er een uiterst sterke verankering ontstaat met bijvoorbeeld beton, metaal of steen. Chemische verankering wordt wel eens gezien als alternatief voor een plug, maar is aanzienlijk sterker en betrouwbaarder dan een reguliere plug. Met name de hoge belastbaarheid van chemisch verankeren biedt vele voordelen.

Capsule verankering of verankeren van injectiepistool

Het chemisch verankeren van elementen kan op verschillende manieren. Voorheen maakte men altijd gebruik van een zogenoemde capsule verankering. Een glazen capsule, gevuld met een substantie van polyesterhars, verharder en vulmateriaal, werd aangebracht in het boorgat. Door een bout of schroef aan te brengen in het gat, brak de capsule en trad de chemische verankering op. Tegenwoordig wordt voor het chemisch verankeren van producten ook wel gebruik gemaakt van een injectiepistool voorzien van tweecomponentenkit, dat vóór het aanbrengen van een schroef of bout in het boorgat wordt gespoten.

Bufab Flos

Als totaalleverancier van al uw technische componenten, kunt bij Bufab Flos ook terecht voor alle materialen voor het aanbrengen van chemische bevestigingen. Daarbij beperken wij ons niet enkel tot het leveren van de juiste materialen, met een compleet pakket van diensten en services ontzorgen wij u van oriëntatie tot aanlevering. Neem een kijkje op de pagina ‘Werkwijze’ om meer over onze dienstverlening te weten te komen of bekijk de vier belangrijkste pijlers van onze dienstverlening: Techniek, Kwaliteit, Assemblage en Logistiek.