DIN 571 – Houtdraadbout

HoutdraadboutDe houtdraadbout kenmerkt zich door een zeskantkop en een steel die gedeeltelijk is voorzien van een grove schroefdraad. Dit bevestigingselement, ook wel DIN 571 genoemd, is ontwikkeld voor houtconstructies en is geschikt voor het bevestigen van houten planken en balken.

Toepassingen van dit bevestigingselement

De houtdraadbout DIN 571wordt toegepast voor het monteren van zware houten constructies. Denk bijvoorbeeld aan het monteren van houten dakconstructies, waarvoor een houtschroef niet sterk genoeg is. De houtdraadbout kan daarnaast, in combinatie met een plug, ook worden ingezet voor bevestigingen aan beton of steen. Zo wordt deze bout gebruikt voor het bevestigen van houten balken aan een betonnen vloer, of het verbinden van hout met baksteen.

Maataanduiding en materiaalkeuzes

De houtdraadbouten kunnen, volgens de DIN 571, worden geleverd in 4.6 kwaliteit elektrolytisch verzinkt, thermisch verzinkt of RVS in A2 uitvoering. Afhankelijk van de toepassing bekijken we graag welke schroef het beste bij u past. Ook met betrekking tot de maatvoering zijn er tal van mogelijkheden. Bufab Flos organiseert de schroeven desgewenst naar eigen ontwerp, waarmee de lengte en diameter vrij kunnen worden bepaald.

Totaalleverancier

Bufab Flos is totaalleverancier van al uw (technische) componenten waaronder houtdraadbouten. Daarnaast worden houtdraadbouten door Bufab Flos in set verpakkingen of subassemblages verwerkt. Op het moment leveren wij houtdraadbouten onder andere als onderdeel van doe-het-zelf pakketten voor meubelleveranciers. Wij leveren tevens middels logistieke systemen houtdraadbouten en subassemblages aan bouwbedrijven en projectontwikkelaars.

Contact

FLOS is dus niet alleen leverancier van uw componenten. Onze technische specialisten denken graag met u mee. Door onze technische kennis ontwikkelen we samen met u altijd de beste productoplossing, bijvoorbeeld met behulp van de DIN 571. Neemt u gerust contact met ons op om een afspraak in te plannen zodat wij samen met u de mogelijkheden kunnen bespreken.