DIN 912: binnenzeskant cilinderkopschroef

DIN 912Bufab Flos is leverancier van componenten en samengestelde producten. De binnenzeskant cilinderkopschroef, ook wel DIN 912 genoemd, is een veelgebruikt bevestigingselement. We gebruiken deze schroef in tal van toepassingen.

Voordelen DIN 912

De DIN 912 is een bout met een inwendige zeskant. U draait hem los met een inbussleutel, waardoor de schroef uitermate geschikt is voor locaties waar u niet met een steek- of ringsleutel bij kunt. Omdat het zeskant veel grip biedt kunnen de bouten beter worden aangedraaid en zwaarder worden belast dan schroeven met een (kruis)kopsleuf. Ook biedt de DIN 912 voordelen op het gebied van veiligheid. Omdat de zeskant verzonken ligt in de cilinderkop is hij ideaal voor toepassingen waar – bijvoorbeeld in verband met de veiligheid – geen uitstekende elementen op mogen zitten.

Maataanduiding en kwaliteitsniveaus DIN 912

De DIN 912 is een binnenzeskant bout met cilinderkop (voorzien van een inbus-aandrijving) en een metrische schroefdraad. De schroef is leverbaar in verschillende maten. De maataanduiding M6x40 houdt in dat de schroef een diameter van zes millimeter heeft en een lengte van 40 millimeter. Het kwaliteitsniveau wordt aangeduid met de letter A, waarin A2 en A4 de meest voorkomende RVS staalgroepen zijn. Tot slot heeft u keuze uit diverse sterkteklassen, waarin klasse 70 de standaard is met een sterksterkte van 700N/mm2.

Bufab Flos: leverancier én technische productspecialist

Bufab Flos kan de DIN 912 bouten in grote getalen leveren. Onze toegevoegde waarde schuilt echt in het volledig ontzorgen van onze klanten tijdens het productieproces. Ons productaanbod bestaat uit zo’n 60.000 producten waarmee we volledig in uw behoeften kunnen voorzien. Onze technische specialisten denken met u mee over productoplossingen met de hoogst mogelijke kwaliteit. Bevestigingsmaterialen kunnen bij ons vervolgens worden geassembleerd tot halffabricaten, waarnaar onze logistieke afdeling de levering verzorgt. Ons doel is het verlagen van de integrale kostprijs. Dit doen we door u vanaf de tekentafel tot de levering te ontzorgen.

Contact

Samen met u komen we graag tot productoplossingen die kosten reducerend zijn, bijvoorbeeld met behulp van de DIN 912. Neemt u gerust contact met ons op om een afspraak in te plannen zodat wij samen met u de mogelijkheden kunnen bespreken.