DIN 97: houtschroeven

HoutschroefEen houtschroef, ook wel DIN 97 genoemd, wordt gebruikt om houten delen met elkaar te verbinden. Daarnaast kan de schroef worden toegepast om elementen van andere materialen op hout te bevestigen. Bufab Flos adviseert de houtschroef in tal van toepassingen.

Voordelen:

Houtschroeven zijn er in verschillende soorten en maten, waardoor u ze kunt gebruiken voor zowel zacht- als hardhout. De schroefdraad en kop bepalen voor welke toepassing de schroef geschikt is. Een schroef met veel draad zorgt voor een ijzersterke verbinding. Een schroef met dubbele draadgang kan daarentegen gemakkelijker worden ingedraaid en voorkomt splijten. Ook de keuze voor de schroefkop moet op de toepassing worden toegespitst. Een platkop houtschroef kan – indien het hout zacht genoeg is – verzinken in het product. Deze schroeven kunnen eventueel worden afgedekt met een kunststof plaatje om het product netjes af te werken en te voorkomen dat u aan de schroef blijft hangen. Een bolkop schroef heeft daarentegen als voordeel dat er meer kracht op kan worden uitgeoefend dan op een platkopschroef, wat hem geschikter maakt voor zwaardere toepassingen.

Toepassingen van houtschroeven:

Bufab Flos past houtschroeven toe in tal van productoplossingen. De DIN 97 wordt in de professionele houtconstructiebouw gebruikt voor het monteren van dak verbindingen, trappen en ramen, maar ook de meeste meubels worden met behulp van deze schroef gemonteerd en voorzien van hang en sluitwerk. Wist u dat Bufab Flos voor diverse meubelleveranciers de bevestigingsmaterialen van doe-het-zelf pakketten verzorgt?

Montagekits van Bufab Flos

Bufab Flos is niet alleen leverancier van tal van verschillende houtschroeven. U kunt bij ons ook terecht voor een klantgericht productadvies en het assembleren en distribueren van productoplossingen. Wij kunnen volledige montagesets verzorgen en indien gewenst al bepaalde elementen assembleren. Om onze klanten volledig te kunnen ontzorgen kunnen we de producten naar wens labelen zodat ze direct aan het montagepakket kunnen worden toegevoegd.

Contact

Wij denken graag met u mee over de juiste toepassing van houtschroeven en kunnen u volledig ontzorgen op het gebied van bijvoorbeeld montagekits. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neemt u gerust contact met ons op. Samen met u bekijken we graag wat we voor u kunnen betekenen.