DIN 985: zelfborgende zeskantmoer met kunststof ring

DIN 985Bufab Flos levert componenten en samengestelde producten. Een veel gebruikt bevestigingselement is de DIN 985; een zelfborgende zeskantmoer met kunststof of nylon ring. Dit onderdeel wordt gebruikt in tal van toepassingen. Wij leveren dit component aan diverse klanten.

‘Binnenkraag’ voor goede borging

De DIN 985 is een zelfborgende moer. Deze moer heeft een ronde binnenkant en een zeskantige buitenkant. Bovenin de moer bevindt zich een kunststof ring. Deze ring zorgt ervoor dat, wanneer er een bout in de moer wordt gedraaid, de moer ontzettend vast komt te zitten. De kunststof ring, ook wel ‘binnenkraag’ genoemd, zorgt ervoor dat de bout niet langzaam los ‘trilt’.

Toepassingen van de DIN 985

De DIN 985 zelfborgende zeskantmoer wordt toegepast als bevestigings- én borgingsproduct. Zoals gezegd voorkomt deze moer het losraken van de schroefdraadverbinding door bijvoorbeeld trillingen. Dit maakt dit element uitermate geschikt voor zware industriële toepassingen en ruwe omgevingscondities, denk aan de automotive, vliegtuigbouw, machine industrie en mechatronica.

De zelfborgende zeskantmoer wordt altijd toegepast in combinatie met een bout. Denk hierbij aan een slotbout of zeskantbout.

Kwaliteitsklassen, soorten en maten

De moeren zijn verkrijgbaar in diverse kwaliteitsklassen, soorten en maten. Afhankelijk van de oplossing waarvoor u de moer gaat inzetten, bekijken we samen met u welke variant het beste bij u past. Bufab Flos adviseert u hier graag vakkundig over. Wij zijn namelijk niet alleen leverancier, maar ook technisch productspecialist.

Technisch productspecialist

Bufab Flos is leverancier van ruim 60.000 unieke componenten waarmee wij volledig in uw behoefte kunnen voorzien. In het leveren van deze componenten schuilt echter niet onze toegevoegde waarde. Wij ontzorgen u als klant graag tijdens het productieproces. Onze technische specialisten denken graag met u mee over productoplossingen die kwalitatief en kostenefficiënt zijn. Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om bevestigingsmaterialen door ons te laten assembleren tot halffabricaten én verzorgt onze logistieke afdeling graag de levering.

Contact

Ons doel? Het verlagen van de integrale kostprijs! Wij gaan graag met u op zoek naar oplossingen die kosten reducerend zijn, bijvoorbeeld met behulp van de DIN 985. Neemt u gerust contact met ons op om een afspraak in te plannen zodat wij samen met u de mogelijkheden kunnen bespreken.