Logistiek Engineer (fulltime)

Functieomschrijving

In deze nieuwe functie word je verantwoordelijk voor het inrichten en optimaliseren van de logistieke processen. Hierbij zal je de afdeling Logistiek vertegenwoordigen in projecten, en het eerste jaar met name werken aan een project dat twee magazijnen en bijbehorende logistieke processen moet samenvoegen.

Flos (±75 FTE) en Bufab Benelux (±20 FTE) zijn twee Nederlandse bedrijven die beide onderdeel zijn van het in Zweden gevestigde, beursgenoteerde moederbedrijf Bufab. Sinds een aantal jaren delen Flos en Bufab Benelux hun bedrijfslocatie aan het Flight Forum in Eindhoven. Beide bedrijven beschikken hier over kantoren en gescheiden magazijnruimtes.

In 2021 zullen de organisaties van Flos en Bufab Benelux volledig worden samengevoegd. Enkele afdelingen hebben deze transitie al ondergaan zoals Kwalititeit, Inkoop, Verkoop en Finance.
De volgende stap in dit proces zal betrekking hebben op de afdeling Logistiek. Om dit goed te begeleiden zoeken wij naar een Logistiek Engineer.

Onderdelen van het project zijn:

 • De bestaande situatie in kaart brengen door mee te lopen in diverse processen
 • Identificeren van kansen/risico’s door analyse van logistieke processen, organisatie en data
 • Uitwerken van verschillende oplossingsrichtingen
 • Verbetervoorstellen presenteren, inclusief implementatieplan
 • Vaststellen planning en beslismomenten om veranderingen te managen
 • Bewaken en rapporteren van de voortgang aan Management.

Beschik jij over de juiste expertise en kan je zelfstandig adequate acties ondernemen om onze logistieke processen naar een hoger niveau te tillen? Dan ben jij wellicht onze nieuwe Logistiek Engineer. Een baan met verantwoordelijkheid, veelvuldige contacten en een zelfstandig karakter.

 

Profiel:

 • Je hebt bij voorkeur net je HBO-opleiding in supply chain management of vergelijkbaar afgerond
 • Ervaring met moderne proces-verbetertechnieken (zoals 5S en Lean)
 • Kennis van MS Officeapplicaties en bedrijfsautomatiseringssystemen
 • Sociaal en communicatief vaardig op diverse niveaus binnen en buiten de organisatie
 • Goede taalvaardigheid in Nederlands en Engels
 • Kennis projectmanagement (planmatig en in projectteams werken).

 

Wat bieden wij je?

Allereerst een gedreven, collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. We kennen verder prima arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je o.a. denken aan:

 • 25 Vakantiedagen
 • 9 ADV-dagen
 • 8,33% Vakantiegeld
 • Tantièmeregeling

Naast dat je intern bij Flos en Bufab Benelux een goede begeleiding ontvangt, zal er ook een externe adviseur van Evofenedex je ondersteunen bij het eerste project.

Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor bepaalde tijd. Omdat er naast dit project nog meerdere internationale logistieke projecten zijn op te pakken, kan deze aanstelling bij gebleken geschiktheid worden omgezet naar onbepaalde tijd.

 

Bedrijfsinformatie

Op dit moment werken binnen de internationale Bufab organisatie meer dan 1.300 mensen in 28 landen. Onze teamleden zijn de mensen die ons succes neerzetten en wij zijn altijd op zoek naar de mensen met de juiste skills en ambities die ons bedrijf willen versterken en die onze uitdagingen willen aangaan. Wat wij kunnen bieden zijn vrijheid, verantwoordelijkheid en ontwikkelingsmogelijkheden binnen een zeer internationaal en ondernemend bedrijf. Tegelijkertijd hebben we bij Bufab dat nuchtere en persoonlijke gevoel, dat we sinds onze oprichting in 1977 hebben gehad, voor een groot deel weten vast te houden.

Flos en Bufab Benelux zijn gespecialiseerd in de toelevering van bevestigingsmaterialen, technische producten en logistieke dienstverlening. Voor een brede kring van opdrachtgevers zijn wij zowel op technisch als op logistiek terrein een gewaardeerde partner. We adviseren onze opdrachtgevers bij technische vragen en problemen.
Of het nu gaat om componenten, of bevestigingsmateriaal (fasteners) van A-merken, van staal of roestvrij staal, normdelen, standaard of bewerkt volgens klantenspecificaties; Flos en Bufab Benelux zijn partners die meerwaarde bieden aan hun klanten in de vorm van zorgen- en kostenbesparende totaaloplossingen. Tevens kopen we voor hen de materialen in en verzorgen o.a. het voorraadbeheer en het transport. Dat doen we volgens een helder principe: afspraak is afspraak.

 

Kernwaarden

We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze medewerkers. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Bij ons staan loyaliteit, flexibiliteit en doorgroeimogelijkheden hoog in het vaandel.

 

Solliciteren?

Wanneer je wilt solliciteren op deze vacature, kun je een motivatiebrief en CV sturen naar Pieter Carlebur via pcarlebur@flos.nl, of bij vragen contact opnemen via telefoonnummer 06 – 2255 9692.

 

De tekst in deze vacatureadvertentie is auteursrechtelijk beschermd eigendom van FLOS BV. Gebruik, verspreiding en verdere openbaarmaking van de advertentie zonder uitdrukkelijke toestemming van FLOS BV is niet toegestaan en dat geldt expliciet voor gebruik door werving- en selectiebureaus welke niet rechtstreeks handelen in opdracht van de FLOS BV. Reacties naar aanleiding van werving door niet-opdrachtnemers van FLOS BV worden niet in behandeling genomen.