Het juiste bevestigingsmateriaal voor 120.000 stadionstoeltjes

In een van de grootste stadions ter wereld zijn alle 120.000 stoeltjes bevestigd met kwalitatief hoogstaande bevestigingsmaterialen van FLOS. Miljoenen sportliefhebbers kunnen nu zorgeloos genieten van kwalitatief sterke en veilige zitplaatsen; zelfs als de spanning stijgt en de emoties hoog oplopen tijdens een wedstrijd in het voetbalstadion!

De case: projectontwikkelaar voor een zeer gerenommeerd stadion

Voor de bouw van een nieuw voetbalstadion was de projectontwikkelaar op zoek naar een betrouwbare partner, die binnen een kort tijdsbestek alle bevestigingsmaterialen voor 120.000 stadionstoeltjes kon leveren. Het project had betrekking op het realiseren van alle benodigde technische componenten en fasteners voor het bevestigen van de kuipstoelen, klapstoelen en business seats. Als extra voorwaarde werd gesteld dat het bevestigingsmateriaal tegen een lage kostprijs werd aangeboden, zonder de klanteisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid uit het oog te verliezen. Als technische en logistieke professional ging FLOS graag de uitdaging aan.

De uitdaging: een alternatieve oplossing voor standaard bevestigingsmateriaal

Opdrachtgevers verzoeken doorgaans om branchespecifiek bevestigingsmateriaal. Dit was ook het geval bij de wensen omtrent de onderdelen voor de stoeltjes van het stadion. De projectontwikkelaar had namelijk in eerste instantie om specifieke bevestigingsmaterialen verzocht, die worden beschouwd als standaardonderdelen voor het bevestigen van stadionstoeltjes. Echter, om kwalitatief passende bevestigingsmaterialen tegen een lage kostprijs te kunnen leveren, zag FLOS juist kansen liggen op het gebied van alternatieve onderdelen. Door verdere navraag te doen bij de projectontwikkelaar, kregen wij een duidelijker beeld van de wensen en eisen die werden gesteld aan het bevestigingsmateriaal. Na het in kaart brengen van alle klantwensen, kon FLOS op zoek gaan naar een passend alternatief.

De oplossing: een betaalbaar alternatief voor standaard componenten en fasteners

De zoektocht naar alternatieve bevestigingsmaterialen werd uitgevoerd in nauwe samenwerking met de fabrikant van alle stadionstoeltjes. Samen werd gekeken naar een kostenbesparend alternatief voor de standaard componenten en fasteners. Het uitgangspunt hierbij was het samenstellen van het juiste bevestigingsmateriaal, dat volledig kon voldoen aan alle klanteisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid, prijs en levertijd. Door gebruik te maken van ons uitgebreide netwerk, waren wij in staat om binnen afzienbare tijd een sterke en betrouwbare bevestigingsconstructie tegen een lagere kostprijs aan te bieden.

Het voordeel van logistieke efficiency: tijdige levering van bevestigingsmaterialen

Voor toelevering van alle bevestigingsmaterialen was een zeer strakke logistieke planning vereist, zodat alle stadionstoeltjes op tijd konden worden gemonteerd. Een snelle levertijd was namelijk ook een belangrijke voorwaarde, die door de klant werd gesteld. Sinds 1963 is FLOS actief als professionele toeleverancier van technische componenten, fasteners en alle overige bevestigingsmaterialen. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van logistiek management, hebben wij de juiste expertise in huis om de complete logistieke organisatie zo effectief en efficiënt mogelijk uit te voeren. Door inzet van onze kennis en expertise op het gebied van logistieke planning en supply chain management, waren wij in staat om al het benodigde bevestigingsmateriaal op de gewenste datum en locatie aan te leveren. Hierdoor kon de montage van alle stadionstoeltjes volledig volgens planning worden uitgevoerd.

In de stadionstoeltjes pasten wij onder andere de DIN 933 toe, samen met diverse kunststofdelen. Benieuwd wat wij op het gebied van bevestigingsmaterialen voor u kunnen betekenen? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!