Componenten voor het sorteren van 216.000 eieren per uur

Ook voor het leveren van bevestigingsmaterialen, technische componenten en complete samenstellingen voor machines die precisiewerk uitvoeren, is FLOS een betrouwbare partner. Het unieke ontwerp van onze kunststof eiergrijpers is hier een duidelijk voorbeeld van. Deze speciale grijpers zijn ideale hulpmiddelen voor het verrichten van technisch zeer nauwkeurig precisiewerk.

De case: ervaren specialist in sorteermachines voor de eierindustrie

In opdracht van een belangrijke klant, die actief is in de eierindustrie, heeft FLOS enkele jaren geleden de kans gekregen om diverse standaardonderdelen voor alle sorteermachines te leveren, zoals losse technische components, waaronder veren en bijbehorende fasteners. Vanaf de start van onze samenwerking hebben wij gezocht naar passende bevestigingsmaterialen, die een optimale verhouding tussen kwaliteit, duurzaamheid en prijs bieden. Door inzet van ons professionele netwerk kon FLOS snel het juiste bevestigingsmateriaal en alle overige losse componenten leveren, volledig volgens de eisen en verwachtingen van de klant. Deze efficiënte en kostenbesparende werkwijze heeft vervolgens geleid tot een snelle groei van het vertrouwen in onze dienstverlening. Hierdoor werd de samenwerking binnen een korte tijd verder uitgebreid en kreeg FLOS het verzoek om ook complete samenstellingen voor de eiersorteermachines te leveren.

De uitdaging: het sterk verlagen van de kostprijs per samenstelling

In opdracht van de klant is FLOS van start gegaan met het vervaardigen van maatwerk samenstellingen voor alle sorteermachines. Wij zoeken altijd naar een efficiënte totaaloplossing, zodat elke klant kan profiteren van lagere kosten, een aanzienlijke tijdsbesparing en minder inspanning van personeel en management. Dit trachten wij te realiseren door onder andere losse technische componenten, fasteners en alle overige bevestigingsmaterialen tegen zeer concurrerende prijzen in te kopen, volgens klantspecifieke eisen te verpakken en tijdig op de gewenste locatie af te leveren.

Het resultaat: assemblage voordeliger dan aanleveren van losse componenten

Om de productie van alle samenstellingen voor de verschillende machineonderdelen snel en kostenefficiënt te maken, is FLOS op zoek gegaan naar een kostenbesparende oplossing. Via ons internationale netwerk van fabrikanten en leveranciers hebben wij alle bevestigingsmaterialen en overige onderdelen voordelig ingekocht en betaalbare alternatieven gevonden voor bestaande componenten. Naast het verwerven van alle onderdelen, heeft FLOS tevens de gehele assemblage, de kwaliteitszorg, het voorraadbeheer, distributie en toelevering uit handen genomen. Met behulp van deze complete logistieke dienstverlening hebben wij het mogelijk gemaakt om een lagere integrale kostprijs per samenstelling te bieden. Deze prijs ligt zelfs onder de oorspronkelijke kostprijs voor het aanleveren van alle losse componenten inclusief fasteners, die benodigd zijn voor (sub)assemblage.

De toekomst: meer opdrachten voor het leveren van bevestigingsmaterialen

Door intensief meedenken, advies te geven over betaalbare alternatieven en het aanbieden van technische innovaties, heeft FLOS de afgelopen jaar steeds meer opdrachten binnengehaald. Momenteel leveren wij ruim 500 losse componenten en meer dan 15 samenstellingen voor de sorteermachines. En deze nauwe samenwerking blijft uitbreiden. Ons team van technische en commerciële specialisten is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden op het gebied van efficiency, (sub)assemblage, logistiek management en het realiseren van hoger rendement voor de klant. Door continu te investeren in technische en logistieke innovaties, zijn er voldoende groeimogelijkheden voor de toekomst.

FLOS leverde voor deze eiermachine onder meer kunststofdelen, veren en draadbuigdelen. Meer weten over de componenten die wij kunnen leveren, bijvoorbeeld voor sorteermachines? Neem vrijblijvend contact met ons op.