Essentiële fasteners voor unieke attractie op de Olympische Spelen

Voor de bouw van het grootste reuzenrad ter wereld, heeft FLOS alle essentiële fasteners voor de aandrijving geleverd. De bouw van het reuzenrad vond plaats in Beijing, als voorbereiding op de Olympische Spelen van 2008. Met dit enorme rad wilde de stad een spectaculaire toeristische attractie bieden aan alle bezoekers van de Zomerspelen.

De case: projectontwikkelaar voor het grootste reuzenrad ter wereld

In opdracht van de stad Peking werd in 2007 een start gemaakt met de bouw van het grootste reuzenrad ter wereld, genaamd het ‘Beijing Great Wheel’. Het project betrof de realisatie van een indrukwekkende toeristische attractie, met het doel om als grote trekpleister te fungeren voor alle bezoekers van de Olympische Spelen in 2008. Met het geven van de opdracht om een rad met een totaalgewicht van 5000 ton en een spectaculaire hoogte van 208 meter te bouwen, streefde China naar het realiseren van het hoogste reuzenrad ter wereld.

De uitdaging: toelevering van speciale fasteners uit de hoogste kwaliteitsklasse

FLOS kreeg de kans om mee te werken aan dit bijzondere project. De klant gaf ons de opdracht om het juiste bevestigingsmateriaal te leveren, specifiek voor de aandrijving van het enorme reuzenrad. Vanwege de grootte van dit bouwproject, zat de uitdaging in het vinden van speciale fasteners uit de hoogste kwaliteitsklasse, met een extreem hoge treksterkte en een unieke maatvoering. Daarnaast werden zeer strenge voorwaarden gesteld aan de kwaliteit en duurzaamheid van alle cruciale bevestigingsmaterialen. Voor de continuïteit van het bouwproces was het tevens van wezenlijk belang dat FLOS een korte leveringstijd kon garanderen. Aan de hand van alle randvoorwaarden en overige klanteisen, ging ons team van technische en commerciële specialisten op zoek naar een op maat gesneden totaaloplossing.

De oplossing: snelle levertijd voor alle gecertificeerde bouten

Na het in kaart brengen van alle product- en klanteisen, kreeg FLOS de taak toebedeeld om deze bijzondere klantvraag te vertalen naar speciale industriële fasteners, die volledig voldoen aan de gewenste specificaties. Ons technische team had in kort tijdsbestek een geschikte oplossing voor de benodigde bevestigingsmaterialen gevonden; FLOS beschikt namelijk over een internationaal netwerk van professionals in technisch bevestigingsmateriaal en kon daarom snel een betrouwbare partner inschakelen. In samenwerking met onze partner hebben wij passende oplossing aangeboden, in de vorm van M100 x 430 bouten. Dit type bout valt onder een buitengewoon unieke groep fasteners. Sterker nog, deze cruciale bouten konden volledig voldoen aan alle klanteisen omtrent de kwaliteitsklasse, treksterkte en maatvoering.

Onze garantie: continue hoge kwaliteit van alle door FLOS geleverde fasteners

Bij het exploiteren van attractietoestellen behoort de waarborging van de veiligheid van gebruikers en omstaanders altijd tot de hoogste prioriteit. Voor onze klant was het daarom van cruciaal belang dat alle geleverde fasteners aantoonbaar voldoen aan de strengste eisen, zoals gesteld door zowel de klant zelf als alle gerelateerde kwaliteits- en veiligheidsnormen. FLOS was intensief betrokken bij de constante kwaliteitsbewaking tijdens de productie van elke afzonderlijke bout. Naast interne kwaliteitscontrole hebben onze kwaliteitsengineers ook ondersteuning geboden aan de kwaliteitsfunctionarissen van keuringsinstelling TÜV Nederland, tijdens het uitvoeren van externe kwaliteitscontrole. Nadat de cruciale bevestigingsmaterialen alle interne en externe testen hadden doorstaan, heeft FLOS alle gecertificeerde fasteners geleverd.

Met het bieden van een constante kwaliteitsgarantie op elke M100 x 430 bout, werd ook aan onze klant aantoonbaar gemaakt dat alle door FLOS geleverde bouten, zoals de DIN 912, continu voldoen aan de strengste internationale kwaliteitsnormen en alle wet- en regelgeving. Meer weten over onze unieke werkwijze? Bekijk deze pagina of neem vrijblijvend contact met ons op.