Duizenden fasteners voor veiligheidshekken op evenementen

FLOS levert maatwerk fasteners aan een internationale leverancier van aluminium podium barrièresystemen. Deze speciaal ontwikkelde veiligheidshekken worden tijdens grote evenementen ingezet, ten behoeve van de veiligheid van het publiek, de artiesten en al het personeel.

De case: pionier op het gebied van crowd control oplossingen

In opdracht van internationaal bekende leverancier van crowd control oplossingen, levert FLOS al jaren essentiële bevestigingsmaterialen voor verschillende producten. Onze klant is gespecialiseerd in onder andere de verhuur van podium barrièresystemen. Deze crowd control systemen zorgen voor een maximale veiligheid tijdens allerlei evenementen. Het barrièresysteem bestaat uit speciaal ontwikkelde aluminium veiligheidshekken, waarmee een veilige afscheiding wordt gecreëerd tussen het podium en het publiek.

Op uiteenlopende evenementenlocaties wereldwijd worden speciale fasteners van FLOS gebruikt voor de montage van alle hekken. Vanwege de kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid van het barrièresysteem, worden deze crowd control oplossingen wereldwijd in de live-entertainmentindustrie ingezet, zoals onder andere bij festivals, popconcerten en de grotere publieksevenementen. Het barrièresysteem geldt vandaag de dag als de standaard op het gebied van veiligheidshekken en wordt jaarlijks bij meer dan tweeduizend evenementen toegepast.

De uitdaging: snellere productietijd van speciale fasteners realiseren

De technische professionals van FLOS zetten zich continu in op het gebied van productontwikkeling, technologische innovaties en verbeteringsprocessen binnen de huidige dienstverlening. Ook voor onze bestaande klanten doen wij voortdurend onderzoek naar innovatieve toepassingsmogelijkheden en productvernieuwingen, om de kwaliteit en duurzaamheid van het aanbod aan bevestigingsmaterialen op het hoogste niveau te borgen.

Als toonaangevende specialist in crowd management en leverancier van crowd control oplossingen, is onze klant zeer veeleisend op het gebied van kwaliteit, prestaties en veiligheid. In deze specialistische tak van de evenementenbranche is het van cruciaal belang dat de betrouwbaarheid, stabiliteit en veiligheid van productonderdelen onder alle omstandigheden gewaarborgd blijft. Afgezien van de vraag naar bevestigingsmaterialen met een zeer hoog prestatieniveau, streeft onze klant ook naar het leveren van kosteneffectieve oplossingen. Door verschillende bedrijfsprocessen van de klant uitgebreid te analyseren, kon FLOS vervolgens bepalen waar kansen lagen om kostenefficiënter te werk te gaan.

De oplossing: efficiëntere assemblage van klantspecifieke bouten

Om een kostenefficiëntere oplossing te bieden, heeft ons team van engineers en commerciële specialisten diverse verbeteringsprocessen doorgevoerd. Zowel op het gebied van de productie van fasteners als de montage van de podium barrièresystemen. FLOS nam het initiatief en introduceerde een efficiëntere productiemethode, specifiek voor de assemblage van alle klantspecifieke bouten. Na het doorvoeren van deze nieuwe methode, kon onze klant profiteren van een sneller, efficiënter en goedkoper productieproces. Tot op de dag van vandaag kan de leverancier hier optimaal van profiteren.

De meerwaarde van FLOS: snellere montage van podium barrièresystemen

Ook op het gebied van productontwikkeling en productinnovatie zag FLOS mogelijkheden liggen. Om een kosteneffectievere totaaloplossing te ontwikkelen, hebben wij een methode bedacht voor het toepassen van een betere en snellere bevestigings- en montagetechniek. Onze R&D afdeling kwam vervolgens met het voorstel om de specificaties van de bouten aan te passen op de nieuwe bevestigings- en montagemethode. Door het introduceren van deze nieuwe methode, was onze klant in staat om een eenvoudigere en snellere (de)montage van alle fasteners te realiseren. Het directe resultaat hiervan is dat de op- en afbouw van de podium barrièresystemen nog sneller, effectiever en kostenefficiënter uitgevoerd kan worden.

Onder de duizenden fasteners die wij voor deze klant geleverd hebben, vielen diverse bevestigingsmaterialen zoals bijvoorbeeld de DIN 933. Bent u benieuwd naar de totaaloplossingen die wij kunnen leveren? Neemt u gerust contact met ons op.