BUFAB FLOS levert voor automotive klanten direct aan de productielijn

Iedere verstoring in het productieproces kost geld. Daarom is het belangrijk de kwaliteit van producten vooraf te borgen. BUFAB FLOS waarborgt de kwaliteit van haar producten op een unieke manier en levert aan bedrijven in de automotive industrie direct aan de lijn, zo kunt u direct aan de slag!

Grootmacht in de automotive industrie: DAF

Als Eindhovens bedrijf werken wij al sinds 1963 met dé Eindhovense grootmacht in de automotive industrie: DAF. Voor deze producent van vrachtwagens heeft BUFAB FLOS de volledige supply chain ingericht en afgestemd op de specifieke wensen en behoeftes van DAF. Leveranciersreductie is één van de belangrijkste resultaten van de samenwerking.

Vermindering van de complexiteit van de toeleveringsketen

Doordat DAF gebruik maakt van BUFAB FLOS als leverancier van alle kleine technische componenten, vermindert de complexiteit van de toeleveringsketen aanzienlijk. Minder leveranciers betekent namelijk ook minder facturen en minder aanspreekpunten. Dit zorgt voor een verlaging van de total costs of ownership (TCO). Constant wordt door onze specialisten gezocht naar de juiste balans tussen prijs en kwaliteit. Want, vergis u niet, wij worden constant gebenchmarkt.

Plug en play producten

Door de samenwerking met BUFAB FLOS kon het aantal leveranciers waarmee DAF contacten moest onderhouden, flink worden gereduceerd. Daarnaast voegt BUFAB FLOS ook op andere punten binnen de supply chain waarde toe. Zo worden voor DAF ook verschillende producten geassembleerd. Deze halffabrikaten noemen wij ook wel plug en play producten, omdat ze door de klant direct kunnen worden ingezet. Zo stelt BUFAB FLOS, met behulp van eigen mensen én in samenwerking met medewerkers uit de sociale werkvoorziening, iedere week wel 11.000 (!) bedieningsstangen samen.

Kwaliteit en veiligheid op unieke wijze geborgd

De kwaliteit en veiligheid van componenten en halffabricaten is voor de automotive industrie van groot belang. Om de kwaliteit van onze processen te kunnen aantonen werken wij daarom met een production part approval process (PPAP). Met behulp van moderne meetapparatuur worden onze producten op de kleinst mogelijke afwijkingen gecontroleerd. Door deze unieke manier van kwaliteitsborging kunnen wij leveren tot een uitvalpercentage van wel 10 ppm (parts per million) en zijn wij gecertificeerd volgens de internationale kwaliteitsmanagement norm ISO 9001. Pas wanneer de kwaliteit gecontroleerd is wordt overgegaan tot assemblage of uitlevering aan de klant.

Levering rechtstreeks aan de productielijn

Door de unieke kwaliteitscontroles van BUFAB FLOS kan bij DAF direct aan de productielijn geleverd worden, zonder dat DAF de producten zelf nog aan een kwaliteitscontrole hoeft te onderwerpen. BUFAB FLOS draagt zorg voor de juist afmetingen, oppervlaktebehandeling en laagdikte. DAF kan hierdoor direct met de producten aan de slag!

Unieke manier van producten uitleveren

De uitlevering aan DAF vindt bij BUFAB FLOS dagelijks plaats. Wanneer DAF in ons magazijn geladen heeft sturen wij direct een digitale pakbon toe. Zo zijn de producten al in geboekt wanneer de levering op de productielocatie van DAF aankomt. Dit alles om kostbare tijd te besparen! De producten worden door ons geleverd in de door u gewenste verpakking, voorzien van de door u gewenste stickers, labels en barcodes. Zo kunt u er dus écht direct mee aan de slag! Ook de administratieve afhandeling gaat vervolgens volledig digitaal, via EDI.

Verbeterinitiatieven om samenwerking continu te verbeteren

Afgelopen tientallen jaren heeft de samenwerking tussen DAF en BUFAB FLOS geresulteerd tot een supply chain die naadloos aansluit op de productielijn. Tijd om achterover te leunen is er echter niet. Met DAF zijn wij namelijk een contract op black belt niveau aangegaan, waardoor een vast percentage van de omzet wordt geïnvesteerd om besparingen te realiseren. Op die manier blijven we scherp en zijn wij instaat steeds een betere kostprijs te garanderen. We schromen daarbij niet buiten de gebaande kaders te denken. Zelfs het modificeren van een bestaand product om het prijstechnisch aantrekkelijker te maken, behoort tot de mogelijkheden.

Uw supply chain en productieproces verbeteren?

Met de juiste kennis over en ervaring met de automotive branche weet BUFAB FLOS telkens opnieuw tot kostenreducerende oplossingen te komen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op.