Mechanische componenten voor Mechatronica

Als innovatieve partner is FLOS ook actief als High Tech toeleverancier van mechanische componenten voor uiteenlopende bedrijven en kennisinstellingen, die opereren in de High Tech Industry. Deze complexe componenten worden gebruikt in onder ander chipmachines, nanosystemen en precisiesystemen.

De case: internationaal gerenommeerde hightechbedrijven

Een zeer uitgebreide dienstverlening geeft FLOS de mogelijkheid om in verschillende markten actief te zijn. Wij vervaardigen, assembleren en leveren zowel kleine als grote mechanische componenten en sub assemblies aan uiteenlopende Original Equipment Manufacturers (OEMs). Zo zijn wij ook actief in de mechatronische markt, als gespecialiseerde toeleverancier van non-magnetic components. FLOS levert deze delen aan internationale hightechbedrijven, die dagelijks werken met complexe modules, machines en precisiesystemen.

Klantenvraag: technische oplossing voor de gehele logistieke keten

FLOS is lid van Brainport Industries, een uniek netwerk van high-tech toeleveranciers. Via dit netwerk komen wij geregeld in contact met verschillende pioniers op het gebied van nanotechnologie. Deze hightechbedrijven besteden steeds meer OEM activiteiten uit, om zich nog intensiever op hun kernactiviteiten te kunnen focussen. FLOS wordt regelmatig voor de uitdaging gesteld om geheel op maat gesneden technische en logistieke oplossingen te bieden. Als high-tech toeleverancier van geavanceerde componenten en samenstellingen, krijgt FLOS steeds vaker het verzoek van verschillende klanten in de hightech sector, om tevens de verantwoordelijkheid voor de complete logistieke keten te dragen. Deze technische en logistieke uitdagingen gaan wij graag aan.

De uitdaging: de beste omgeving creëren voor assemblage van componenten

Naast de waarborging van alle logistieke processen, is FLOS verantwoordelijk voor de constante kwaliteitsborging gedurende de gehele productiefase. Voor hightechbedrijven is het immers van cruciaal belang dat de assemblage en het verpakken van alle kritische componenten, uitsluitend in stofvrije omgevingen wordt uitgevoerd. Als gespecialiseerde toeleverancier en logistieke totaalaanbieder, weet FLOS als geen ander hoe belangrijk het is om mee te groeien met alle technologische ontwikkelingen en de steeds complexere eisen van OEMs uit de High Tech Industry.

FLOS beschikt over een eigen meetkamer, voorzien van de juiste meetinstrumenten voor het uitvoerig testen en controleren van alle complexe componenten. De interne kwaliteitscontrole wordt gedurende alle productiefasen en logistieke processen uitgevoerd. Dankzij onze diepgaande kennis en expertise op het gebied van kwaliteitszorg, kunnen wij een constante hoge kwaliteit garanderen op alle door ons geleverde technische producten.

Onze toegevoegde waarde als strategische partner en technisch adviseur

Als High-Tech Supplier zijn wij verantwoordelijk voor de gehele logistieke keten, van de inkoop van componenten tot rechtstreekse toelevering van non-magnetic components naar de gewenste productielijn. Daarnaast vervult FLOS ook een belangrijke rol als strategisch partner en technisch adviseur. Onze technische afdeling werkt intensief samen met klanten uit het hightech segment, om efficiëntieverbeteringen te kunnen halen binnen het bestaande productaanbod van de klant. Daarnaast adviseren wij deze hightechbedrijven ook op het gebied van het gebruik van uitgangsmaterialen en componenten, het uitvoeren van kwaliteitstesten, efficiëntere assemblage, kostprijsreductie, voorraadbeheersing en risicomanagement. Door het delen van onze specialistische kennis, streven wij voortdurend naar het verhogen van onze toegevoegde waarde voor klanten.

Bovenstaande case laat zien dat we eveneens gespecialiseerd toeleverancier zijn van non-magnetic componenten in de mechatronische markt. Voor dit project leverde wij onder andere zelfborgende zeskantmoeren en diverse micro schroeven. Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.