Miljoenen bevestigingsmaterialen voor veilige kinderproducten

FLOS levert jaarlijks 35 miljoen aan bevestigingsmaterialen voor onder andere kinderzitjes autostoeltjes en wandelwagentjes, die altijd voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

De case: internationale fabrikant van kinderzitjes

Voor een internationaal gerenommeerde producent van onder meer kinderzitjes, autostoeltjes en wandelwagentjes, is FLOS al jaren de totaalleverancier van alle benodigde metaalonderdelen. Wij zijn onder andere verantwoordelijk voor de inkoop en opslag van losse componenten, speciale fasteners en overige bevestigingsmaterialen voor de assemblagelijn. Daarnaast dragen wij zorg voor het klaarzetten van alle onderdelen voor distributie naar de productievloer.

Maar daar stopt onze dienstverlening niet. Om de beste productkwaliteit en -veiligheid te kunnen garanderen, werkt FLOS intensief samen met het bedrijf en is sparringpartner voor zowel de engineeringsafdeling als de kwaliteitsafdeling. Zo wordt in nauwe samenwerking met hun kwaliteitsengineers en kwaliteitscoördinatoren geïnvesteerd in verbeteringsprocessen op het gebied van productinnovatie, oplossingen voor alternatieve onderdelen, kwaliteitsruimte en productveiligheid.

Intensieve samenwerking op het gebied van productkwaliteit en veiligheid

Onze klant is marktleider in verschillende type kinderzitjes en staat internationaal bekend als een sterk merk. Het gerenommeerde bedrijf stelt daarom de hoogste eisen aan kwaliteit, veiligheid en innovatie. Als totaalleverancier van bevestigingsmaterialen werkt FLOS intensief mee aan het vervaardigen van kwalitatieve, betrouwbare en optimaal functionerende stoeltjes voor baby’s en kinderen. Deze producten zijn namelijk ook veiligheidsartikelen en vereisen daarom niet alleen een hoge kwaliteitsgarantie tijdens dagelijks gebruik, maar ook in risicovolle situaties, zoals verkeersongelukken en overige ongevallen. Voor FLOS lag hier geen drempel, maar juist een uitdaging.

De uitdaging: kwalitatief de beste bevestigingsmaterialen tegen de laagste kosten

De grootste uitdaging lag in het leveren van de beste kwaliteit, tegen zo laag mogelijke kosten. Om kostenreducties te kunnen realiseren, hebben wij in samenwerking met de klant een integrale oplossing op maat opgezet voor de kwaliteitscontrole, kwaliteitsborging en het logistiek management. Door de verantwoordelijkheid voor de inkoop, kwaliteitsbewaking en supply chain management van alle bevestigingsmaterialen aan ons over te dragen, hebben wij de integrale kostprijs (Total Cost of Ownership) van de klant sterk kunnen reduceren. In de loop der jaren is de dienstverlening van FLOS verder uitgebreid tot een klantspecifiek totaalconcept, om de volgende processen in de productieketen van onze klant te optimaliseren:

Kwaliteitszorg: constante kwaliteitsborging van al het bevestigingsmateriaal

Onze kwaliteitsmanagers zetten zich daarnaast continu in om een constante kwaliteit te leveren, zowel op het niveau van alle bevestigingsmaterialen, als de kwaliteit van onze processen en de gehele keten. De interne kwaliteitsdienst van FLOS speelt een essentiële rol in diverse fasen van het productieproces en is verantwoordelijk voor de continue kwaliteitsborging van alle aangeleverde onderdelen voor de kinderstoeltjes, waaronder kleine technische componenten, fasteners en al het overig benodigd bevestigingsmateriaal.

Voor deze internationaal gerenommeerde producent leverde FLOS diverse bevestigingsmaterialen, waaronder diverse assen en buizen van gecontroleerde, hoge kwaliteit. Meer weten over de manier waarop wij onze kwaliteit waarborgen? Bekijk dan deze pagina of neem vrijblijvend contact met ons op.