Miljoenen componenten voor innovatieve raamdecoratie oplossingen

Voor een internationale fabrikant van kwalitatief hoogwaardige raamdecoratie, is FLOS al jaren de ‘preferred supplier’ van diverse standaardonderdelen, componenten en samenstellingen. In maar liefst 50% van alle raamdecoratie ter wereld is een technisch onderdeel van FLOS verwerkt.

De case: wereldwijde producent van raamdecoratie producten

De afgelopen jaren heeft FLOS een unieke samenwerking opgebouwd met een wereldwijd gerenommeerde producent van raamdecoratie oplossingen. Alle raambekleding producten zijn voorzien van duurzame onderdelen en kwalitatief hoogstaande materialen. Als technische groothandel zijn wij sinds het begin van de samenwerking verantwoordelijk voor de toelevering van diverse standaardonderdelen. In de loop der jaren is onze samenwerking versterkt en verder uitgebreid op het gebied van maatwerkonderdelen, zoals het leveren van losse componenten en diverse samenstellingen. Met deze ontwikkelingen is ook het dienstenpakket van FLOS meegegroeid.

De klantvraag: toelevering componenten ter ondersteuning van productieproces

Met het oog op het verbeteren en versnellen van verschillende productieprocessen, legde de fabrikant bij ons de volgende vraag neer; of wij een efficiënte toeleveringsoplossing voor de gewenste componenten en overige bevestigingsmaterialen konden voorstellen. Voor deze specifieke klant heeft FLOS vervolgens een totaalpakket opgezet en geïmplementeerd, om verschillende lijnen in de productieketen te kunnen ondersteunen en ontlasten. Wij ondersteunen het productieproces van alle raamdecoratie producten, door zorg te dragen voor de (sub)assemblage van alle maatwerk componenten en de toelevering van complete samenstellingen.

De oplossing: efficiëntere assemblage van klantspecifieke bouten

Om een kostenefficiëntere oplossing te bieden, heeft ons team van engineers en commerciële specialisten diverse verbeteringsprocessen doorgevoerd. Zowel op het gebied van de productie van fasteners als de montage van de podium barrièresystemen. FLOS nam het initiatief en introduceerde een efficiëntere productiemethode, specifiek voor de assemblage van alle klantspecifieke bouten. Na het doorvoeren van deze nieuwe methode, kon onze klant profiteren van een sneller, efficiënter en goedkoper productieproces. Tot op de dag van vandaag kan de leverancier hier optimaal van profiteren.

Als totaalaanbieder van technisch bevestigingsmateriaal is FLOS daarnaast ook verantwoordelijk voor het kwaliteitsmanagement en de kwaliteitszorg van alle aangeleverde bevestigingsmaterialen. Onze kwaliteitsdienst beschikt over een eigen meetkamer, waar alle producten worden getest en gecontroleerd. Zo garanderen wij dat de kwaliteit van het geleverde bevestigingsmateriaal volledig voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van de klant. Door het bieden van deze onmisbare service, heeft FLOS ook de zorg voor kwaliteitsbewaking en kwaliteitscontrole van alle samenstellingen uit handen genomen. Op deze manier kan de klant kan zich volledig richten op de kernprocessen en kerntaken.

De samenwerking: van assemblage tot logistiek management

Om een efficiënte logistieke samenwerking te creëren en in stand te houden, heeft FLOS de verantwoordelijkheid voor de complete Supply Chain Management (SCM) op zich genomen. Alle standaardonderdelen, losse componenten en complete samenstellingen worden in de gewenste verpakking en tijdig op de aangewezen locatie geleverd. In het distributiecentrum van FLOS worden de verpakkingen voorzien van de benodigde stickers, inclusief onder andere de barcode, artikelnummers, het logo van de klant en alle overige gewenste informatie. Alle standaardonderdelen, maatwerk componenten, technische samenstellingen en overige bevestigingsmaterialen voor de raamdecoratie producten worden door FLOS wereldwijd gedistribueerd.

Het resultaat: sterke verlaging van de Total Cost of Ownership

Het intensieve samenwerkingsverband tussen FLOS en deze toonaangevende fabrikant van raamdecoratie oplossingen, heeft ertoe geleid dat de klant kan profiteren van een lagere ‘total cost of ownership’ (TCO). Door het uit handen nemen van de ontwikkeling van maatwerk componenten, de inkoop van onderdelen, de (sub)assemblage en rechtstreekse toelevering van complete samenstellingen aan de productielijn, heeft FLOS het mogelijk gemaakt om de integrale kostprijs per onderdeel structureel te verlagen.

FLOS levert standaardonderdelen, componenten en samenstellingen voor maarliefst 25% van de raamdecoratie oplossingen ter wereld. Hieronder vallen diverse draaidelen en kunststofdelen. Meer weten over de componenten die wij kunnen leveren, bijvoorbeeld voor sorteermachines? Neem vrijblijvend contact met ons op.