Process Engineer (fulltime)

Functieomschrijving

In deze nieuwe functie word je verantwoordelijk voor het inrichten en optimaliseren van de assemblage processen.

Al vroeg in het traject word je betrokken om jouw technische expertise te delen met de afdeling Sales en de andere afdelingen (Inkoop, Logistiek, Kwaliteit). Samen kom je tot een correcte inschatting van maakbaarheid, haalbaarheid en geef je advies over jouw inschatting van de gebruiken werkmethodieken, materialen en werkuren.

Nadat de klant de opdracht heeft verstrekt, ga je je werkplan concretiseren en zorgen dat de assemblage teams weten, hoe ze de eindproducten met perfecte kwaliteit voor de klanten kunnen gaan samenstellen. Je test je methodieken uit in kleine series. Hierbij sta je direct in contact met de operators en draag je je ideeën over naar de praktijk. Als het assemblage proces volledig is gecontroleerd, vrijgegeven en door jou is gedocumenteerd, draag je deze over aan de assemblagecoördinator. Je houdt feeling met de processen en zorgt samen met het kwaliteitsteam voor technische- en procedurele monitoring.

In je rol heb je veel zelfstandigheid, schakel je tussen teams en ben je ook sparringpartner voor de Quality Manager en overige MT-leden.

Nieuwe werkconcepten, optimaliseringsprojecten en investeringsvoorstellen voor bijvoorbeeld nieuw aan te schaffen productiekapitaal, zullen door jou worden geïnitieerd. Termen die je in deze functie dagelijks tegenkomt zijn: PPAP, IMDS, Process FMEA, Flowcharts,  CPK, 5S, 8D, Lean, SMART manufacturing.

Beschik jij over de juiste expertise en kan je zelfstandig adequate acties ondernemen om het assemblageproces naar een hoger niveau te tillen? Dan ben jij wellicht onze nieuwe process engineer. Een baan met verantwoordelijkheid, veelvuldige contacten en een zelfstandig karakter.

 

Profiel:

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau met een technische achtergrond.
 • Ervaring met moderne proces-verbetertechnieken (zoals 5S en Lean)
 • Ervaring met PPAP en automatiserings-/SMART-Manufacturing technieken
 • Kennis van MS Officeapplicaties en bedrijfsautomatiseringssystemen
 • Goed (assemblage-)technisch inzicht zowel vanuit invalshoek product als proces
 • Sociaal en communicatief vaardig op diverse niveaus binnen en buiten de organisatie
 • Goede taalvaardigheid in Nederlands en Engels en basiskennis Duits (lezen)
 • Kennis projectmanagement (planmatig en in projectteams werken)
 • Je bent woonachtig in de regio Eindhoven e.o.

 

Wat bieden wij je?

Allereerst een gedreven, collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. FLOS kent verder prima arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je o.a. denken aan:

 • 25 vakantiedagen
 • 9 adv-dagen
 • 8,33% vakantiegeld
 • Tantièmeregeling
 • Laptop
 • Mobiele telefoon

 

Bedrijfsinformatie:
FLOS BV in Eindhoven is gespecialiseerd in de toelevering van bevestigingsmaterialen, technische producten en logistieke dienstverlening. Voor een brede kring van opdrachtgevers zijn wij zowel op technisch als op logistiek terrein een gewaardeerde partner. We adviseren onze opdrachtgevers bij technische vragen en problemen.
Of het nu gaat om componenten, of bevestigingsmateriaal (fasteners) van A-merken, van staal of roestvrij staal, normdelen, standaard of bewerkt volgens klantenspecificaties; FLOS BV is een partner die meerwaarde biedt aan haar klanten in de vorm van zorgen- en kostenbesparende totaaloplossingen.

Tevens kopen we voor hen de materialen in en verzorgen o.a. het voorraadbeheer en het transport. Dat doen we volgens een helder principe: afspraak is afspraak.

 

Kernwaarden:

We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze medewerkers. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

 

Wat hebben wij te bieden?

 • een zelfstandige, uitdagende functie in een modern bedrijf (ca. 75 medewerkers)
 • een internationale werkomgeving.
 • goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden.

FLOS BV heeft loyaliteit, flexibiliteit en doorgroeimogelijkheden hoog in het vaandel staan.

 

Solliciteren?

FLOS BV heeft de werving en selectie voor deze vacature uitbesteed aan Fixview.

Indien je wilt solliciteren op deze vacature kun je een motivatiebrief en CV sturen naar kuhlmann@fixview.nl.
Wil je eerst meer informatie over de functie neem dan contact op met Mark Kuhlmann van Fixview, telefoonnummer 040-2541555.

 

De tekst in deze vacatureadvertentie is auteursrechtelijk beschermd eigendom van FLOS BV. Gebruik, verspreiding en verdere openbaarmaking van de advertentie zonder uitdrukkelijke toestemming van FLOS BV is niet toegestaan en dat geldt expliciet voor gebruik door werving- en selectiebureaus welke niet rechtstreeks handelen in opdracht van de FLOS BV. Reacties naar aanleiding van werving door niet-opdrachtnemers van FLOS BV worden niet in behandeling genomen.