Quality Engineer (fulltime)

Functieomschrijving

Sinds jaar en dag is kwaliteit een van de belangrijkste pijlers van onze organisatie.
Groei, succes, veranderingen en verbeteringen zijn de afgelopen jaren continue onderwerp van de dag geweest. De tijd is nu aangebroken om het thema Kwaliteit nog sterker te gaan maken binnen onze organisatie. Het draagvlak is aanwezig en het vinden van de juiste invulling is nu prioriteit 1. Om invulling te geven aan het kwaliteitsproces zoeken we een Quality Engineer die begrijpt dat kwaliteit niet vanzelfsprekend is en die snapt dat geduld en overtuiging belangrijk zijn, om steeds een beetje beter te worden.

Als organisatie de beste worden in Nederland? Dat is uiteindelijk het streven! In de functie van Quality Engineer word je verantwoordelijk voor het borgen en continue verbeteren van de productkwaliteit in samenwerking met de afdelingen techniek, inkoop, verkoop, assemblage en logistiek. Je coördineert het PPAP proces in samenwerking met de leveranciers en beoordeelt de documentatie waaronder process flows, FMEA’s, IMDS registraties, materiaal certificaten, etc. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de Supplier Quality Assurance en voer je audits en performance analyses uit. Ook intern coördineer je audits gericht op het borgen van het ISO 9001 certificaat. Je leidt en neemt deel aan Lean/Six Sigma verbeterprojecten. Je ondersteunt verkoop en inkoop aangaande het oplossen van klant en leveranciersklachten volgens de 8D methode. Ook valt de coördinatie van het onderhoud en vervanging van de meetkamerapparatuur onder jouw supervisie.

 

Profiel:

 • HBO werk en denkniveau met een technische achtergrond en minimaal 5 jaar ervaring binnen een soortgelijke functie;
 • Kennis van procesverbeteringstechnieken (5S, Lean, Six Sigma) en je kunt deze overbrengen in de organisatie;
 • Ervaring met ISO 9001. IATF 16949 en ISO 14001 is een pré;
 • Je bent bekend met Reach, RoHS en conflict minerals;
 • Affiniteit met technisch producten, bevestigingsmaterialen, oppervlaktetechnieken;
 • Daarnaast ben je een praktisch denkend persoon vanuit een analytische basis, gestructureerd in je werkzaamheden en communicatiestijl.

 

Wat bieden wij je?

Allereerst een gedreven, collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. FLOS kent verder prima arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je o.a. denken aan:

 • 25 Vakantiedagen;
 • 9 ADV-dagen;
 • 8,33% Vakantiegeld;
 • Tantièmeregeling.

 

Bedrijfsinformatie:

FLOS BV in Eindhoven is gespecialiseerd in de toelevering van bevestigingsmaterialen, technische producten en logistieke dienstverlening. Voor een brede kring van opdracht-gevers zijn wij zowel op technisch als op logistiek terrein een gewaardeerde partner.
We adviseren onze opdrachtgevers bij technische vragen en problemen.
Of het nu gaat om componenten, of bevestigingsmateriaal (fasteners) van A-merken, van staal of roestvrij staal, normdelen, standaard of bewerkt volgens klantenspecificaties; FLOS BV is een partner die meerwaarde biedt aan haar klanten in de vorm van zorgen- en kostenbesparende totaaloplossingen. Tevens kopen we voor hen de materialen in en verzorgen o.a. het voorraadbeheer en het transport. Dat doen we volgens een helder principe: afspraak is afspraak.

 

Kernwaarden:

We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze medewerkers. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

 

Wat hebben wij te bieden?

 • Een zelfstandige, uitdagende functie in een modern bedrijf (ca. 75 FTE);
 • Een internationale werkomgeving;
 • Goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wij hebben loyaliteit, flexibiliteit en doorgroeimogelijkheden hoog in het vaandel staan.

 

Solliciteren?

Als je interesse hebt in deze functie, kun je jouw sollicitatie met CV sturen naar personeelszaken@flos.nl. Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Rob Konings, telefoonnummer: 040- 2558715, e-mail: rkonings@flos.nl.

 

De tekst in deze vacatureadvertentie is auteursrechtelijk beschermd eigendom van FLOS BV. Gebruik, verspreiding en verdere openbaarmaking van de advertentie zonder uitdrukkelijke toestemming van FLOS BV is niet toegestaan en dat geldt expliciet voor gebruik door werving- en selectiebureaus welke niet rechtstreeks handelen in opdracht van de FLOS BV. Reacties naar aanleiding van werving door niet-opdrachtnemers van FLOS BV worden niet in behandeling genomen.