Quality Inspector / Junior Quality Engineer (fulltime)

Functieomschrijving

In deze functie word je verantwoordelijk voor het controleren van de productkwaliteit door het uitvoeren van inspecties op inkomende goederen en samengestelde producten. Standaard onderdelen keur je volgens van toepassing zijnde ISO en/of DIN normen. Klantspecifieke en/of samengestelde producten controleer je aan de hand van tekeningen en eventuele werkinstructies.

Bij deze controles pas je diverse meetgereedschappen toe, zoals schuif- en schroefmaten, hardheids- en laagdiktemeters, 3D-meetmachine en kalibers. De keuring wordt in het ERP-systeem geregistreerd en wanneer een meetrapport verlangd wordt, dan stel je dit zelfstandig op. Bij een eventuele afkeur stel je een afkeurrapport op, waarmee je de leverancier of de afdeling assemblage informeert.

De nadruk van deze functie ligt op het keuren van inkomende goederen, dus er is een dagelijkse samenwerking met de afdelingen Ontvangst en Inkoop. Daarnaast zal ook regelmatig worden samengewerkt met collega’s van de afdelingen Assemblage, Techniek en Verkoop bij het keuren van samples en samenstellingen, of in het geval van technische vragen.

Naast het uitvoeren van inspecties draag je tevens bij aan het verbeteren van bedrijfsprocessen, het handhaven van 5S en het opvolgen van klachten. Deze rol vraagt zelfstandigheid en daadkracht, waarbij je in de meetkamer samenwerkt met de Quality Technician en rapporteert aan de QESH-manager.

 

Profiel:

 • Je hebt een MBO werk- en denkniveau met een technische achtergrond (bij voorkeur werktuigbouwkundig)
 • Ervaring met technisch tekeninglezen en diverse meettechnieken is een vereiste
 • Ervaring met moderne proces-verbetertechnieken (zoals 5S en Lean) is een pré
 • Je bezit kennis van MS Officeapplicaties en bedrijfsautomatiseringssystemen
 • Je bent sociaal en communicatief vaardig op diverse niveaus binnen en buiten de organisatie
 • Een goede taalvaardigheid in Nederlands en Engels en basiskennis Duits (lezen) zijn vereist
 • Je bent accuraat, resultaatgericht en leergierig
 • Kennis van PPAP, Cpk, 8D, IMDS en FMEA is een pré, evenals ervaring met bevestigingsmaterialen en kennis van gerelateerde ISO- en DIN-normen.

 

Wat bieden wij je?

Allereerst een gedreven, collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. FLOS kent verder prima arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je o.a. denken aan:

 • 25 vakantiedagen
 • 9 adv-dagen
 • 8,33% vakantiegeld
 • tantièmeregeling.

 

Bedrijfsinformatie:

FLOS BV in Eindhoven is gespecialiseerd in de toelevering van bevestigingsmaterialen, technische producten en logistieke dienstverlening. Voor een brede kring van opdrachtgevers zijn wij zowel op technisch als op logistiek terrein een gewaardeerde partner. We adviseren onze opdrachtgevers bij technische vragen en problemen.
Of het nu gaat om componenten, of bevestigingsmateriaal (fasteners) van A-merken, van staal of roestvrij staal, normdelen, standaard of bewerkt volgens klantenspecificaties; FLOS BV is een partner die meerwaarde biedt aan haar klanten in de vorm van zorgen- en kostenbesparende totaaloplossingen.
Tevens kopen we voor hen de materialen in en verzorgen o.a. het voorraadbeheer en het transport. Dat doen we volgens een helder principe: afspraak is afspraak.

 

Kernwaarden:

We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze medewerkers. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

 

Wat hebben wij te bieden?

 • Een zelfstandige, uitdagende functie in een modern bedrijf (ca. 75 medewerkers)
 • Een internationale werkomgeving
 • Goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Solliciteren?

Stuur je CV met motivatie per mail naar personeelszaken@flos.nl.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Rob Konings, Quality Manager, telefoon 040-2558715.

 

De tekst in deze vacatureadvertentie is auteursrechtelijk beschermd eigendom van FLOS BV. Gebruik, verspreiding en verdere openbaarmaking van de advertentie zonder uitdrukkelijke toestemming van FLOS BV is niet toegestaan en dat geldt expliciet voor gebruik door werving- en selectiebureaus welke niet rechtstreeks handelen in opdracht van de FLOS BV. Reacties naar aanleiding van werving door niet-opdrachtnemers van FLOS BV worden niet in behandeling genomen.