Rvs bouten

Rvs boutenRvs bouten (roestvast staal) worden in allerlei constructies gebruikt. Rvs is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Bevestigingsmaterialen die als rvs worden aangeduid, mogen niet meer dan 1,2 % koolstof bevatten. Daarnaast is een minimaal vereiste dat het bestaat uit minimaal 11% chroom.

Voordeel rvs bouten

Rvs is corrosiebestendiger dan staal. De benaming rvs impliceert dat de bout niet kan roesten, maar dat is niet helemaal waar. Op de rvs bout zit een oxidehuid, die het onderliggende metaal beschermt. Het voordeel van rvs is dat deze laag bij beschadiging over een zelfherstellend vermogen beschikt. Rvs bouten van Bufab Flos zijn uitermate geschikt voor het maken van robuuste verbindingen en toepassingen waar corrosie niet gewenst is. Hierbij is het wel belangrijk dat het materiaal goed wordt onderhouden en regelmatig wordt gereinigd.

Veelvuldig gebruik

Naast de moderne uitstraling beschikt rvs over veel functionaliteiten die ervoor zorgen dat rvs bouten vaak de voorkeur krijgen boven andere materialen. Hierdoor wordt rvs veelvuldig gebruikt in allerlei constructies in bijvoorbeeld de scheepvaart, de petrochemische industrie, de voedingsindustrie en de interieurbouw. Het onderhoudsvriendelijke en betrouwbare karakter van rvs bouten zorgt ervoor dat het -eenmaal stevig bevestigd- jarenlang mee kan. Hiermee bespaart u veel geld op onderhoud. Daarnaast is rvs zeer goed bestand tegen extreme weersomstandigheden. Bij hoge of lage temperaturen blijft het de sterke kwaliteit behouden. Bufab Flos biedt klanten het assortiment aan van BUMAX®, ‘s werelds sterkste rvs bouten.

Tip: meer weten over de unieke werkwijze van Bufab Flos? Bekijk de pijlers van onze dienstverlening: techniek, kwaliteit, assemblage en logistiek.

Totaalleverancier Bufab Flos

Bufab Flos is totaalleverancier van al uw technische componenten. Rvs bouten hebben wij in alle soorten en maten, zoals flensbouten, zeskantbouten en houtdraadbouten. Bufab Flos weet waar afnemers behoefte aan hebben. Bufab Flos geeft u keuzevrijheid uit een breed productaanbod en de mogelijkheid tot levering van op maat gemaakte bevestigingsmaterialen. Bij Bufab Flos kunt u vertrouwen op hoogwaardige rvs bouten, een veelzijdige technische kennis en ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van producten.

Informeer gerust eens naar de mogelijkheden

Bent u op zoek naar rvs bouten of wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden en bekijken graag wat we voor u kunnen betekenen.