Stage-ervaring Bart

Stage-ervaring Bart Schurink

Inleiding

Mijn naam is Bart Schurink en ben momenteel 3ejaars student op de opleiding “Manager Transport en Logistiek” te Summa College. Voor mijn studie moet ik een stage lopen binnen een logistiek of transportbedrijf. De opdracht was om 2 knelpunten te vinden binnen een logistiekproces en daar verbetervoorstellen bij te bedenken. Dit is een interessante opdracht waarbij veel te leren valt. Door de goede ervaringen van medestudenten die hier al ooit stage hebben gelopen, ben ik hier gaan solliciteren. Pieter Carlebur nodigde me uit voor een gesprek om de eventuele stage te gaan bespreken. Bij dit gesprek was ook Jan Verberne aanwezig. Pieter en Jan hadden een mooi project voor mij die we tijdens dit gesprek hebben besproken. Het was een leuk en interessant project die ik met beide handen aangreep. Op dit moment was de stage definitief en kon ik aan de slag.

 

Verloop van de stage

Ik heb de eerste week de mensen en het bedrijf leren kennen. Vervolgens ben ik samen met Jan gaan kijken naar het probleem in het assemblagemagazijn. Zo kreeg ik een goed inzicht van hoe alles in z’n werk gaat en waar het knelpunt zit. Doordat ik meteen in het begin veel vrijheid kreeg heb ik mezelf goed kunnen ontwikkelen. Doordat je aan de slag gaat met de voorraadprocessen ontdek je veel dingen waar je uiteindelijk veel van leert. Op de momenten dat ik hulp nodig had, kreeg ik dat direct. Iedereen was zeer behulpzaam en iedereen was altijd bereid om mij iets uit te leggen. Verder werd er naar mijn ideeën geluisterd, we gingen dan in overleg om het te bespreken. Doordat ik met iedereen goed overweg kon was het makkelijk om feedback te ontvangen en om te geven. Dat maakt een samenwerking erg prettig.

 

Wat ook belangrijk is voor veel studenten, is de tijd die men krijgt om aan school te werken op stage. Binnen Flos krijg je veel tijd om aan praktijkopdrachten of examens te werken. Ook als je als student hulp nodig hebt voor een examen of opdracht dan denkt iedereen mee. Je kunt als stagiair dus min of meer je eigen dagindeling maken, je bepaalt dan zelf welke taken je wanneer uitvoert. Dat is als je leergierig bent erg prettig. Gaandeweg de stage zagen we allemaal dat het magazijn erop vooruit ging. Je krijgt waardering voor wat je doet waardoor het leuk wordt om hier te werken.

 

Kortom; Flos is een leuk stagebedrijf waar veel te leren valt. Ze hebben veel verschillende processen waardoor je veel kunt leren. Verder laten ze de stagiaires erg vrij waardoor je je goed kunt ontwikkelen. Ik zou Flos zeker aanbevelen als een stageadres.

 

– Bart Schurink, stagiair Manager Transport en Logistiek in de periode van 26-08-19 tot en met 17-01-20.