Stage-ervaring Gijs

Stage-ervaring Gijs van der Meijden

Ik heb mijn lessen aandrijvingen, dynamica en regeltechniek en programmeren achter me gelaten en ingeruild voor een stageplek bij FLOS. Niks uitslapen maar lekker fris en fruitig iedere morgen om 5.30u naast mijn bedje. Eenmaal vanuit Breda bij FLOS aangekomen kan mijn werkdag beginnen. Althans nadat ik iedereen in de werkplaats goedemorgen heb gewenst en mijn eerste dubbele espresso heb gehaald.

Nadat ik mijn laptop heb opgestart kan ik beginnen aan mijn werkzaamheden van die dag. Dat kan uiteenlopen van een plan van aanpak schrijven tot 3D modellen ontwerpen voor mallen, tot het schrijven van mailtjes naar leveranciers. Door deze werkzaamheden moest ik informatie hebben van veel verschillende collega’s, ik was dus de hele dag door het hele bedrijfsgebouw te vinden. Eerst even naar boven om bij een Product Engineer een 3D model te laden op de 3D printer zodat die alvast kan gaan printen. Dan naar beneden om aan de Assembly Engineer uit te leggen wat ik die dag ga doen en wat ik van hem nodig heb. Het volgende moment schrijf ik een stuk tekst voor mijn verslag. Als het verslag ook bijgewerkt is dan ga ik naar het Technology Center en start ik de cobot op. Ondertussen is het 3e kopje dubbele espresso achter de kiezen. Na het opstarten van de Universal UR5e ga ik aan de slag met de assemblagelijn die ik ontwerp voor mij stage. Bij het aanpassen van de opstelling loop ik even naar de Monteur om van zijn geweldige praktijkervaring gebruik te maken. Ik haal vervolgens de 3D print van de printer af en dan is het alweer bijna 16:45u en ruim ik mijn werkplek op en ga ik weer richting het station.

Na 6 maanden van dit soort dagen heb ik mijn opstelling af en ga ik deze met trots presenteren aan de directie van FLOS en aan school. Dit doe ik met de grote hoeveelheid kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn stage. Ik heb uiteindelijk een assemblagelijn opgeleverd. Deze is operationeel, maar er zijn nog een aantal verbetermogelijkheden. Inmiddels is mijn leerzame stage bij FLOS afgerond met een 7,4. Ik heb genoten van de tijd die ik bij FLOS heb mogen zijn. Ik wil daarom iedereen bedanken die bijgedragen heeft aan mijn project. Met name wil ik de Assembly Engineer, Monteur en Quality Manager bedanken voor hun uitstekende steun en hulp.

 

Gijs van der Meijden, stagiair HBO Mechatronica in de periode van 26-08-19 tot en met 24-01-20.