Torsieveer

TorsieveerEen torsieveer is een elastisch constructie element dat veel gebruikt wordt in de automotive industrie, machinebouw argrotechniek, maar ook in veel andere branches. Wij leveren wekelijks dan ook tientallen torsieveren aan diverse klanten.

Torsieveer ook wel draaiveer genoemd

Torsieveren worden ook wel draaiveren genoemd. Het is een veer die uit draad vervaardigd wordt en belast wordt met draaiing (torsie). De veer levert kracht die tegenovergesteld is aan de richting waarin de veer wordt belast. Torsieveren worden dan ook gebruikt om roterende bewegingen terug te brengen naar de oorspronkelijke positie of om druk over een korte afstand te bewaren.

Toepassingen en branches

De torsieveren die wij leveren worden gebruikt voor zwaardere industriële toepassingen, maar u kunt de veren ook terugvinden in alledaagse producten en lichtere toepassingen, zoals deurklinken en brievenbussen. Een torsieveer is dan ook één van de meest gebruikte draadbuigdelen.

Mogelijkheden materiaal en oppervlaktebehandeling

Torsieveren zijn beschikbaar in allerlei soorten en maten en kunnen geleverd worden met een draaddikte van 0,2 tot 65 millimeter. Ook qua materiaal en oppervlaktebehandeling lopen de mogelijkheden breed uiteen. De meeste torsieveren worden vervaardigd van verenstaal, maar ook bandstaal, silicium chroomstaal en diverse andere materiaalsoorten kunnen worden ingezet voor de vervaardiging van torsieveren. Galvaniseren is de meest gekozen oppervlakte behandeling, maar ook hier geldt dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Zo is ook poedercoaten, chemisch zwarten en kogelstralen mogelijk.

Samen maken we een ijzersterk eindproduct

Wanneer u op zoek bent naar een leverancier van torsieveren wilt u niet alleen antwoord op uw vragen, maar wilt u ook antwoorden op de vragen waar u zelf niet aan dacht. Daarom geven wij bij Bufab Flos een onafhankelijk advies over praktische toepassingen en mogelijke, betaalbare alternatieven. Dit om ervoor te zorgen dat u eindigt met het product dat daadwerkelijk het meest geschikt is. Wij hebben diepgaande technische kennis vanwege onze jarenlange ervaring. Zoekt u torsieveren van A-merken, van verenstaal, bandstaal, silicium chroomstaal of diverse andere materiaalsoorten, standaard of bewerkt volgens klantspecificaties, wij helpen u graag aan de juiste veren om een ijzersterk eindproduct te realiseren. Wij geloven in wereldwijd teamwork waarbij we onze kernwaarden inzetten om voor onze klanten de beste oplossingen neer te zetten.

Neem contact op met uw leverancier van torsieveren

Wij komen graag met u in contact om meer te weten te komen over uw bedrijf en uw behoeften. Wij zullen u natuurlijk ook informeren over wat Bufab Flos kan betekenen voor uw bedrijf. Bufab Flos streeft ernaar om uw voorkeurspartner te worden door totaaloplossingen te leveren op basis van onze uitgebreide technische kennis en ervaring. Denk bijvoorbeeld aan torsieveren en bevestigingsmaterialen. Onze oplossingen zijn ontworpen om maximale toegevoegde waarde te bieden aan onze klanten, door te ontzorgen, efficiëntie te verbeteren en kosten te besparen. Mocht u nog vragen hebben over onze diensten of als u er zeker van bent dat wij de juiste leverancier zijn voor uw torsieveren, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan altijd klaar om het gesprek met u aan te gaan.

Geverifieerd door MonsterInsights