Torsieveer

TorsieveerEen torsieveer is een elastisch constructie element dat veel gebruikt wordt in de automotive industrie, machinebouw argrotechniek, maar ook in veel andere branches. Wij leveren wekelijks dan ook tientallen torsieveren aan diverse klanten.

Torsieveer ook wel draaiveer genoemd

Torsieveren worden ook wel draaiveren genoemd. Het is een veer die uit draad vervaardigd wordt en belast wordt met draaiing (torsie). De veer levert kracht die tegenovergesteld is aan de richting waarin de veer wordt belast. Torsieveren worden dan ook gebruikt om roterende bewegingen terug te brengen naar de oorspronkelijke positie of om druk over een korte afstand te bewaren.

Toepassingen en branches

De torsieveren die wij leveren worden gebruikt voor zwaardere industriële toepassingen, maar u kunt de veren ook terugvinden in alledaagse producten en lichtere toepassingen, zoals deurklinken en brievenbussen. Een torsieveer is dan ook één van de meest gebruikte draadbuigdelen.

Mogelijkheden materiaal en oppervlaktebehandeling

Torsieveren zijn beschikbaar in allerlei soorten en maten en kunnen geleverd worden met een draaddikte van 0,2 tot 65 millimeter. Ook qua materiaal en oppervlaktebehandeling lopen de mogelijkheden breed uiteen. De meeste torsieveren worden vervaardigd van verenstaal, maar ook bandstaal, silicium chroomstaal en diverse andere materiaalsoorten kunnen worden ingezet voor de vervaardiging van torsieveren. Galvaniseren is de meest gekozen oppervlakte behandeling, maar ook hier geldt dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Zo is ook poedercoaten, chemisch zwarten en kogelstralen mogelijk.

Wij denken graag met u mee!

De keuze voor de juiste torsieveer is ontzettend belangrijk. Eén millimeter meer of minder kan de torsieveer namelijk veel kracht schelen en heeft tevens effect op de kostprijs van uw product. Bufab Flos denkt graag vanaf de tekentafel met u mee over de juiste oplossing. Samen met u bekijken we welke veer aansluit bij de vereiste functie, levensduur en kostprijs. Meer weten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.